mércores, 26 de marzo de 2008

De tapas pola Compostela Monumental

A capital de Galiza ademáis de un referente mundial no que a relixión se refire tamén a nivel turístico é unha importante potenza.
O Camiño de Santiago fai que milleiros de peregríns cheguen a Compostela todos os anos a gañar o Xubileo pero ademáis "Sant-Yago" tamén é visitado por outro tipo de turistas (os que pernoctan varios días e fan uso das "boas" costumes dos galegos.
Unha de estas costumes é tapear na zona antiga da cidade (aínda que no ensanche tamén se fai) e tomar un destacado viño galego como Albariño ou Ribeiro (decántome por un bo Godello) ou acompañar a gastronomía autóctona cunha boa cervexa (se é Estrella Galicia mellor que mellor).

A zona monumental de Compostela agrupa a espiritualidade de cidade santa e o perfume dunha gastronomía rica en pescados e mariscos pero na que tamén destaca a carne da nosa "terneira galega".

Agora cando chega a primavera, o bo tempo anima a que as terrazas e os bares da zona antiga no horario de tarde-noite esté ateigado de xente tapeando en pandillas ou en parella.

A min particularmente gústame moito esta actividade, a miña moza é eu somos uns asiduos da zona vella cando chega o bo tempo (en inverno non soemos ir tanto pola choiva), a veces en compañía de amig@s e a veces sos, pero cada vez que estou na zona vella de Santiago encóntrome moi agusto entre a histórica pedra e os bares e a xente que os atende que rezuma amabilidade e simpatía.

Varias son as rúas polas que se pode tapear e disfrutar de Galiza en todo o seu explendor como diría o anuncio "Vivamos coma Galegos", unha das rúas emblemáticas é a rúa do Franco onde hai infinidade de bares onde poder elexir. Tamén compre destacar que preto está San Clemente que debe ser parada obligada polos visitantes a cidade polas súas exquisitas tapas.
Todo visitante á capital debe darse un paseo pola Rúa Nova onde permanecen os mercados ambulantes e onde se poden mercar diversos productos textís e de marroquinería (unha paréntese no tapeo).

E outra das rúas principais no que a tapeo se refire é a Rúa da Raiña onde se atopa a Vinoteca O Beiro que é o gran referente no que a viño se refire na cidade compostelá.
Podemos e debemos pasearnos por bares coma Gato Negro (especialidade en chocos,calamares e mexilóns), Orella (pulpo á feira e "orella de porco" claro está), Coruña (especialidade en bocadillos quentes na parrilla), María Castaña (exquisita empanada), Xamonería Sant-Yago, Los Caracoles, O Celme do Caracol, Bar Trafalgar (tigres rabiosos, pimientos de Padrón)..., e xa un pouquiño máis abaixo, na rúa Travesa merece a pena visitar O Carallo 29, un local que nas súas aforas ten un "falo" de pedra e que merece a pena ver pero non conven sentarse enriba del e sair fotografiado pois o que se poden rir de un pode ser de escándalo.

Anímovos a que visitedes o Casco Antigo de Compostela, disfrutedes do seu tapeo e de paso observedes a beleza do entorno.

Saudos

2 comentarios:

Anónimo dixo...

Outra costume tipica e a de vaciar os calderis ¿e ou non e?

Unknown dixo...

Je, je, je, sen comentarios. Queda claro que hai todo tipo de turista, je je je.

Esta modalidade de turismo sería a considerada "turismo de rozamento".

Je je je

Saudos